— Dr. M. C. Modi, Hindistan’da geçirdiği 50 yıllık bir süre zarfında, 46.120 köye gitmiş, 12.118.630 hastaya bakmış ve 610.564 ameliyat yapmıştır. Bir keresinde, bir gün içinde tam 833 tane katarakt ameliyatı gerçekleştirmiştir.
— Georges Simenon, günde 80 sayfa yazardı. 500′den fazla eser verdi. Maigret adlı kitabını 6 günde tamamladı.
— Isaac Asimov, Dewey Onluk sisteminin bütün kategorilerinde eser veren tek yazardır. Yaklaşık 500 kitabı vardır. İlk 100 kitabını 20, ikinci 100 kitabını 9,5, üçüncü 100 kitabını ise 6 yılda yazdı. Her sabah 6.00’da kalkar, 7.30’da daktilosunun başına geçer ve gece 10.00’a kadar çalışırdı. Asimov, “Yazmak benim tek merakım. Konuşmak bile benim için bir inkıtadır.” derdi. Yılda 10 kitap yazmak onun için bir standart haline gelmişti. 1977 yılında bir kalp krizi ve 1983’de üçlü bypass geçirmesine rağmen bu temposunu sürdürdü.
— Stever Snyder ve Teddy Roosevelt, günde ortalama 4 kitap okurlardı.
— James Crichton, 15 yaşına gelinceye kadar 22 dil öğrenmişti.
— Mezzofanti, 60 dili ve 72 diyalekti akıcı olarak konuşabiliyor ve 114 dilde tercüme yapabiliyordu.
— Sir John Bowring 200 dilde okuyabiliyor, 100 dilde de konuşabiliyordu.
— Dr. Yoshiro Nakamats’ın 2300 patenti vardı (Edison’ın ise 1093). Ona göre dâhilik; akılda tutma, serbest çağrışım ve sentezden oluşurdu. Teori, ilham ve pazarlanabilirlik tekniklerini kullanırdı. Önce statik, tabii bir odada kalır sonra dinamik ve müzik dinlenilen bir odaya geçer, sonra da suya dalardı. Günde 5 saat uyurdu. Bunun bir saati, 30’ar dakikalık iki özel istirahatten oluşurdu.
— Nisbi Mantıkta (fuzzy logic) fena olan araştırmacılardan Bart Kosko, Güney California Üniversitesi’nde bir matematik doçenti, mühendis, siyah kuşak sahibi bir sporcu, oyun yazarı, romancı, senfoni ve sonat bestecisidir ve 33 yaşındadır. Öldüğümde Beni Uyandır adlı bilim kurgu romanı, iki ahlaki düstur sunar: Çilesiz tefekkür olmaz; Rehavet öldürür. Verdiği derslerde, düşüncelerini o kadar hızlı aktarır ki öğrencileri onu dinlemeyi, itfaiye hortumundan su içmeye benzetirler. Konuşurken yaptığı atıflar çok farklı sahalardadır. Bir filmden hoşlandığında 20 kere seyreder. Bir ayda piyano çalmasını öğrenmiş ve 14 yaşında ilk keman konçertosunu bestelemiştir.
— Nikola Tesla, hayalinde bir makine inşa eder, çalıştırır ve birkaç gün sonra nasıl çalıştığını, bir arızanın olup olmadığını kontrol ederdi.
— Peter G. W. Keen, Virgin Adaları’nda yaşayan ve danışmanlık hizmetlerinden yılda 1 milyon dolar kazanan bir araştırmacıdır. Her ay, 400 dergiyi tarar.
— Apollo 11’in uçuşuyla sorumlu Kranz, göreve hazırlık yaptığı aylarda, uçuşun her bir saniyesini bir orkestra şefi hassasiyetinde yönetmek için, yaklaşık 9 cm kalınlıkta bir defteri, özel notlarıyla doldurmuştu. Operasyonla ilgili şunları söylemiştir: ”Her an değişen şartlarda, herkesin doğru şeyleri yaptığını kontrol etmek zorundasınız. Asla, delilleri karıştırmamalı, dikkatinizden bir şey kaçmamalı ve anlayamadığınız bir nokta kalmamalıdır. Sorumlu sizsiniz. Her zamankinden daha soğukkanlı ve daha akıllı olmak zorundasınız. Her şeyi sayılarla yaptım. Kontrol listelerine ait kontrol listeleri hazırladım. Eğer ekibin hep önünde olmasaydım, işimin hakkını verdiğimi hissetmezdim. Her an kendimi teste tabi tutar, eğer şöyle bir durum ortaya çıkarsa ne yaparsın derdim.”