Çocuklarda Öğrenme Bozukluğu

Öğrenme: Algılama, organize etme, depolama ve gerektiğinde bilgiyi göstermeyi içeren bilgindisgrafiin kazanılması işlevidir.
Öğrenme süreci: Girdi →bütünleme→ bellek → çıktı
süreçlerini oluşturmaktadır.
Öğrenme sürecinde belirtilen bu aşamalardan bir veya birkaçında sorun yaşanırsa öğrenme güçlüğü ortaya çıkabilir.

Bu Sorunları  İncelersek

1- GİRDİ SORUNU
a) Görsel algı
b) Dokunsal algı
c) İşitsel algı

2- BÜTÜNLEME SORUNLARI: Bir konunun ana fikrini söyleyemez, yaşamını programlayamaz, çevresini düzenleyemez, ayları, günleri sırayla yazamaz.
3- BELLEK SORUNU: Aldığı bilgiyi kısa süreli bellekten uzun süreli belleğe kaydetmede sorun yaşar.
(örneğin;akşam ezberlediği şiiri sabah unutur.
4- ÇIKTI SORUNU: Kazanılmış bilgi ve becerileri kullanmada sorun yaşar.

Çocuklarda Öğrenme Bozukluğu” hakkında 2 yorum

  1. KIZIM 2011 doğumlu 1.sınıfa başladık ve okuduğu cümleyi bitirene kadar unutuyor.cümleyi bitirdikten sonra tekrar et dediğimde unuttuğunu söylüyor ve tekrar okumak istiyor.bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum..lütfen yardım edermisiniz..şimdiden teşşekürler..

    • Merhaba,
      1. sınıfta çocuklarda dikkat süresi kısa olmaktadır. Her çocuğun öğrenme hızı, davranış, beceri ve başarısı birbirine göre farklılık gösterir, bunun nedeni ise çocuğun IQ’sunun, dikkat ve konsantrasyonunun, hafızasının, kişilik özelliklerinin farklılığından kaynaklanmasıdır. Ancak bazı çocukların okudukları ve öğrendikleri şeyleri hafızada tutamamasının nedenleri arasında dikkat eksikliği olabilir.
      Okuma hızı ve kelime dağarcığı ilerledikçe unutma probleminden kurtulacaktır. Ancak bir gelişme göremezseniz, bu sorun aynı şekilde devam ederse bir çocuk ve ergen psikiyatristi ile iletişime geçmenizi öneririrm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir