Zamanın Efendisi Olun!

Çoğumuz vaktin su gibi akıp gittiğinden ve onu yeteri kadar etkili kullanamadığımızdan şikayet eder, işleri yetiştiremediğimizi söyler dururuz. Eğer siz de aynı sorunla karşı karşıyaysanız, zamanı etkili kullanabilme üzerine uzmanlardan derlediğim ipuçlarını mutlaka okuyun.

1.) Kendinize haftalık çalışma tabloları çıkarın. Bu tabloda, işe/ derse ve diğer sosyal aktivitelere ayıracağınız zamanları işaretleyin. Büyük olasılıkla, işe/ derse ne kadar çok zaman ayırabildiğinizi görmek sizi de çok şaşırtacak! Çıkardığınız tablolarda bir günde hangi aktiviteye ne kadar saat ayıracağınızı belirleyin.
2.) Herhangi bir iş yaparken dikkatinizi en fazla ne kadar süre toplayabiliyor olduğunuza karar verin (muhtemelen 30-40 dakika). Kendiniz için haftalık çalışma oturumları ayarlayın ve bu programa sadık kalmaya çalışın.

3.) Unutmayın ki, çalışmak sizin için bir alışkanlık haline gelmeye başladıkça, harcayacağınız efor da azalacak ve çalışmaya başlamak kolaylaşacaktır.
4.) Herkesin bir konsantrasyon limiti vardır. Baştaki yüksek konsantrasyon dönemi sonrası konuya olan odağımız giderek azalmaya başlar. Bu nedenle de, çalışmalarınız sırasında araya küçük dinlenmeler sıkıştırın (10 dakika kadar). Ancak odanızda televizyon gibi dikkatinizi dağıtacak unsurlar barındırmamaya dikkat edin.
5.) Çalışıyor olduğumuz süre içerisinde genelde farklı uğraşlar bulma eğiliminde oluruz (örneğin, televizon izleme, içecek içme). Böyle zamanlarda kendinizi çalışmaya vermeye çalışın ve kendi kendinize bu saati çalışmaya ayırmış olduğunuzu hatırlatın. Farklı uğraşlar için farklı zamanları ayırmış olduğunuzu düşünün. Başlarda yapması zor olsa da, daha sonra bu düzene ayak uyduracaksınızdır.

Educationalist – Pedagogue

Jeoekonomist

Şule SOYER

Zamanın Efendisi Olun!” hakkında 3 yorum

  1. iyi günler benim oglum kasım 2014 dogum lu bu yıl 1.ci sınıfa başladık yazması iyi ama okumada ve harfleri birleştirmekte zorlanıyor hemen unutuyor cok isteksiz ogrenme kte

    • Merhaba,
      Hece tablosu çalıştırın. Hecelerden basit kelimeler türetin.
      Ela bal ye.
      Öykü iyi oku.
      Anıl okula git…..
      Öğrendiği heceyi de kitaptaki bir metinden bulmasını sağlarsanız çocuk heceyi unutmaz.
      Bol bol dikte ve sesli okuma yaptırın. Onu teşvik edin öz güveni artsın.
      Bir ilerleme olmazsa mutlaka bir uzmanla iletişime geçin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir